SİYONİST İŞGALCİLER RAMAZAN'IN İLK GÜNÜ MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Siyonist işgalcilerden onlarca kişi bugün (23 Mart Perşembe) sabah Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyerek, bu kutsal mekanı kirletme amaçlı faaliyetlerini Ramazan ayının birinci gününden itibaren başlattı. 

Görüntülenme: 441 Tarih: 24 Mart 2023 22:55
SİYONİST İŞGALCİLER RAMAZAN'IN İLK GÜNÜ MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Sözde tapınak örgütlerinin çağrılarıyla harekete geçen yahudi yerleşimcilerin işgalci polislerden kalabalık bir grubun himayesi altında Mağribliler Kapısı'ndan giriş yaptıkları ve içeride gürültülü bir şekilde talmudi ayinler düzenledikleri belirtildi. 

Sözde tapınak örgütlerinin yahudi yerleşimcilere, Ramazan'da kendilerine kapıların açılmasını sağlamak için ayın birinci gününden itibaren baskınları başlatmaları tavsiyesinde bulunduklarına dikkat çekildi. 

Baskıncı çetelere engel olunmaması ve onların kolaylıkla girip ayinlerini yapabilmeleri için işgalci polislerin sabahın erken saatlerinden itibaren Mescidi Aksa'ya yığılmaya başladıkları ve önemli giriş ve geçiş noktalarını kontrol altına aldıkları haber verildi. 

İşgal polisleri ibadet ve itikaf için gelen Müslümanları tek tek arayıp kimliklerini kontrol etti, yerleşimcilerin baskın düzenlediği vakitte gelenleri de kapılarda beklettiler. 

Bu arada Filistin'deki değişik çevrelerden, işgalcilerin komplolarına karşı Mescidi Aksa'nın korunabilmesi için Ramazan ayında buraya ziyaretlerin artırılması, içinde itikafların ilk günlerden itibaren başlatılması yönünde çağrılar da devam ediyor. Hamas'ın ileri gelenlerinden Hişam Kasım da Mescidi Aksa'nın korunması için faaliyetlerin ve ribatların artırılması çağrısında bulundu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar