1948 BÖLGESİNDEKİ FİLİSTİNLİ LİDERLER ŞARMU'Ş ŞEYH TOPLANTISINA TEPKİ GÖSTERDİ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Filistinli halkın ileri gelenleri, dün (19 Mart Pazar) Mısır'ın Şarmu'ş-Şeyh şehrinde düzenlenen, ABD, Ürdün ve Mısır temsilcilerinin yanı sıra Mahmud Abbas yönetiminden ve siyonist işgal rejiminden birer heyetin katıldığı ve amacı Filistin direnişini kırmak olan toplantıya Filistin Yönetimi'nin katılmasına şiddetle tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 463 Tarih: 20 Mart 2023 03:05
1948 BÖLGESİNDEKİ FİLİSTİNLİ LİDERLER ŞARMU'Ş ŞEYH TOPLANTISINA TEPKİ GÖSTERDİ

1948 Bölgesi'ndeki Hemşehriler Hareketi'nin lideri Reca İğbariye Şarmu'ş-Şeyh toplantısının Akabe toplantısının bir diğer isimlendirmeyle Akabe komplosunun bir devamı olduğunu ve asıl amacının siyonist işgale karşı sürdürülen mücadelenin kırılması olduğunu dile getirdi. 

İğbariye açıklamasında; "Filistin'de gidişat sıcak bir döneme girmektedir ve biz inanıyoruz ki Akabe toplantısı gibi Şarmu'ş-Şeyh toplantısı da boşa çıkacaktır. Zaten İsrail de toplantının hemen ardından bu toplantıda alınan kararlara bağlı kalmayacağını ortaya koydu. Toplantıya katılanlar gerçekte İsrail'in sağcı hükümetini temsil etmiyorlardı. Bizzat Netanyahu bile toplantının kararlarına bağlı kalmamıştır." ifadelerine yer verdi. 

1948 Bölgesi'ndeki İslami Hareket'in ileri gelenlerinden ve Arap Topluluğu Yüksek Takip Komitesi'ne bağlı Özgürlükler Komitesi'nin başkanı Kemal El-Hatib de, gerek Akabe ve gerekse Şarmu'ş-Şeyh toplantısının işgal rejimini Ramazan ayında rahatlatmak amacıyla ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kararıyla düzenlendiğine dikkat çekti. 

Ürdün'ün Akabe şehrinde 26 Şubat Pazar günü, işgal rejimini rahatlatmak ve Filistin halkının özgürlük mücadelesini kırmak amacıyla Ürdün Krallığı'nın çağrısıyla İsrail, Filistin Yönetimi, Mısır, ABD ve Ürdün'ün katılımıyla bir 5'li ihanet toplantısı gerçekleştirilmişti. 

Dün de yine aynı 5'li grup tarafından Mısır'ın Şarmu'ş-Şeyh şehrinde yine aynı amaçlarla bir toplantı düzenlendi. Filistin'deki direniş hareketleri Akabe'deki toplantıya karşı çıktıkları gibi Şarmu'ş-Şeyh'teki toplantıya da karşı çıkmış ve Mahmud Abbas yönetiminin bu toplantılara katılmasını şiddetle kınamışlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar