SİYONİST MAHKEME AHMED MANASIRA'NIN HÜCRE HAPSİNİ UZATTI

Çocuk yaşında esir edilen ve soruşturma esnasında kendisine hem bedensel hem de psikolojik yönden işkence edilmesi sebebiyle ruhsal ve bedensel sağlığı bozulan, uzun süreden beri de kendisine hücre hapsi yoluyla işkence edilen Ahmed Manasıra hakkında işgal yargısı hücre hapsinin uzatılması kararı verdi. 

Görüntülenme: 555 Tarih: 14 Mart 2023 14:12
SİYONİST MAHKEME AHMED MANASIRA'NIN HÜCRE HAPSİNİ UZATTI

İnsan hakları kuruluşlarının, Ahmed Manasıra'nın hem psikolojik hem de bedensel sorunları olması sebebiyle onun hücre hapsinin devam ettirilmesinin sağlığı açısından ciddi tehlikeler arz ettiği uyarısında bulunmalarına ve avukatlarının bu konudaki gerekçelerini ortaya koyarak hakkındaki hücre hapsi uygulamasının kaldırılması talebinde bulunmalarına rağmen işgal mahkemesi onun hakkında dün (13 Mart Pazartesi) verdiği kararda hücre hapsinin uzatılmasına hükmetti. 

Manasıra'nın avukatı Halid Zebarika yaptığı basın açıklamasında işgal mahkemesinin onun Askalan'daki Şekma Cezaevi'nde uygulanan hücre hapsini altı ay daha uzatma kararı verdiğine dikkat çekti. Zebarika onun sağlık durumunun kötü olduğunun ve önemli psikolojik sorunlar yaşadığının görülmesine rağmen bu kararın verildiğini dile getirdi.

Manasıra mahkemede verdiği ifadede işgal mahkemesi yargıcına; "45 günden beri midemde şiddetli ağrılar hissediyorum. Bir buçuk yıldan beri hücre hapsine maruz kaldığımdan ciddi psikolojik sorunlar yaşıyorum. Bana çok kötü yemek servis ediliyor. Hücremde haşeratla ve böceklerle birlikte yaşıyorum. Kantinden bir şey satın alabilmem için ailemin herhangi bir maddi yardımda bulunmasına izin verilmedi." diye konuştu. 

13 yaşında esir edilen ve bugün 21 yaşına gelmiş olan Ahmed Manasıra'nın maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalar, işkenceler ve hücre hapisleri yüzünden ruhsal ve bedensel yönden birçok sorun yaşadığı belirtiliyor. Bu arada soruşturma esnasında maruz kaldığı darp yüzünden kafasında şişme meydana geldiği ve bu sebeple çok şiddetli baş ağrıları ve acılar çektiği belirtiliyor. 

İşgal güçleri 2015 yılında Ahmed Manasıra'yı, bıçaklı eyleme kalkıştıkları iddiasıyla, amcasının oğluyla birlikte üzerlerine ateş ettikten sonra esir etmişlerdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar