NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Akademisi Müdürü Nacih Bukeyrat, işgal rejimi hükümetinin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planını hayata geçirmek için zamanla yarıştığını söyledi. 

Görüntülenme: 514 Tarih: 18 Şubat 2023 17:56
NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Bukeyrat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal hükümetinin Kudüs kentindeki devrimci gençleri bastırmada başarısız olduğunu, Kudüs’ün geçmişte olduğu gibi işgalcilerle mücadelesini kazanacağını ifade etti.
 

“İşgal hükümeti Siyonistlerin asılsız hikâyelerini Filistin halkına zorla kabul ettireceğini zannediyorsa yanılıyor” diyen Bukeyrat, işgal rejiminin İslami vakıfların Mescid-i Aksa’da çalışmalarına engel olduğunu açıkladı.
 

İşgal hükümetinin Doğu Kudüs’ün yapısal görünümünü değiştirmeye çalıştığını kaydeden Bukeyrat, Arap ve İslam ülkelerinden Kudüs davasını önceliklerinin başına yerleştirmelerini istedi.
 

Bukeyrat, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı ideolojik, siyasi ve güvenlikle ilgili bir mesele olarak gördüğünü, Kudüs’teki İslami varlığı sona erdirmeye çalıştığını bildirdi.
 

Ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle evlerini ve iş yerlerini yıkarak Filistinlileri göçe zorlayan işgal rejiminin son günlerde Kudüs kenti sakinlerine yönelik baskılarını yoğunlaştırdığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar