MİLLERCE GÜLÜCÜK İNSANİ YARDIM KONVOYU GAZZE'DE

İnsani ve tıbbi yardım taşıyan "41. Millerce Gülücük İnsani Yardım Konvoyu" bugün (15 Şubat Çarşamba) öğle saatlerinde Refah kara kapısından Gazze Şeridi'ne giriş yaptı. 

Görüntülenme: 693 Tarih: 15 Şubat 2023 11:01
MİLLERCE GÜLÜCÜK İNSANİ YARDIM KONVOYU GAZZE'DE

Konvoyun genel koordinatörü Isam Yusuf yaptığı açıklamada konvoyun büyük ölçüde muhtelif tıbbi malzeme, ilaç ve benzeri zorunlu ihtiyaç maddeleri taşıdığını ifade etti. 

Isam Yusuf konvoyla birlikte Ürdün, Malezya, İngiltere, Belçika ve İsveç vatandaşlarından ve yardım kampanyasında aktif rol almış olan 6 kişilik bir yardım ekibinin de Gazze'ye ulaşacağını ifade etti. 

Isam Yusuf, konvoyun bölgeye ulaşmasına imkan tanımasından dolayı Mısır yönetimine de teşekkür ederek konvoyun Mısır hükümetiyle koordinasyon sağlandıktan sonra yola çıkarıldığını ifade etti. İnsani yardım faaliyetlerini yürütecek ekibin girmesinin de bu koordinasyon sonucu sağlandığını belirtti. 

Millerce Gülücük yardım kampanyaları işgal rejiminin 15 yıldan beri abluka altında tuttuğu Gazze ahalisine insani yardım ulaştırmak amacıyla 2009 yılından bu yana yürütülüyor. Kampanyalarda ağırlıklı olarak sağlık hizmetlerinde kullanılacak teçhizat, malzeme ve ilaç tedarik edilmesine öncelik veriliyor. İşgal rejiminin abluka uygulamasından dolayı Gazze bölgesindeki sağlık kurumları malzeme, teçhizat ve ilaç yönünden büyük sıkıntı çekiyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar