EBU DİS KASABASI'NDA ÇATIŞMA

Dün (12 Şubat Pazar) akşam, işgal güçlerinin Kudüs'ün Ebu Dis kasabasına düzenledikleri baskında, buradaki Kudüs Üniversitesi'nin önünde çıkan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı.  

Görüntülenme: 533 Tarih: 14 Şubat 2023 01:13
EBU DİS KASABASI'NDA ÇATIŞMA

Filistin Kızılayı, teşkilatın Kudüs Üniversitesi'ndeki gönüllü elemanlarının çıkan çatışmalarda 71 kişinin yaralandığını tespit ettiklerini duyurdu. 

İşgal hükümetinin başbakanı Netanyahu'nun, dün kabine olarak isimlendirilen ve sadece güvenlikle ilgili bakanların dahil olduğu dar kapsamlı Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Kudüs'ün doğu kesiminde direniş eylemlerine karşı kapsamlı operasyonlar düzenlenebileceğine dair açıklama yapmasının ardından bu bölgede birçok yere işgal güçleri tarafından baskın düzenlendi. 

Geçtiğimiz cuma günü Hüseyin Karaki' isimli bir Filistinli gencin Ramot yahudi yerleşim merkezi civarında, üç yerleşimcinin ölümüne yol açan araçlı eylem gerçekleştirmesinin ardından işgal rejiminin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir polislerin İkinci Koruyucu Kalkan Operasyonu düzenleyebileceği tehdidinde bulunmuştu. 

Ben-Gvir'in bu tehdidi, bizzat işgal rejiminin güvenlik uzmanlarının eleştirisine maruz kalmış hatta alay konusu olmuştu. İşgal polisi ihtiyat subayları, Ben-Gvir’in sahadaki güvenlik konusunda en ufak bir bilgisinin olmadığını, açıklamalarının içinin boş olduğunu ve güvenliğe zarar verdiğini söylemişlerdi.

İşgal güçleri bu gece yarısından sonra Gazze'de bazı noktalara füze saldırıları düzenlediler. Bugün sabahın erken saatlerinde Nablus'a düzenledikleri baskında çıkan çatışmalarda da 22 yaşındaki Emir Bestami isimli bir genç şehit edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar