KUDÜS'TEKİ ŞEHADET OPERASYONLARI NE İFADE EDİYOR? (ANALİZ)

Son günlerde Kudüs'te iki Siyonistin ölümüne yol açan şehadet operasyonu ile beraber bu yılın başından bu yana 10 Siyonist Filistinliler tarafından öldürüldü. 

Görüntülenme: 530 Tarih: 12 Şubat 2023 03:08
KUDÜS'TEKİ ŞEHADET OPERASYONLARI NE İFADE EDİYOR? (ANALİZ)

31 yaşındaki Filistinli genç "Hüseyin Karaka" işgal altındaki Kudüs'te düzenlediği şehadet operasyonunda 2 Siyonisti öldürdü, 7 kişiyi yaraladı,bunlar arasından üçünün durumu ağır.Bu operasyonda Filistinli genç aracıyla, Kudüs'teki Siyonist yerleşimcileri ezdi. Bu Filistinli genç Siyonist güçler tarafından vurularak şehit edildi.Geçen yıl, Siyonistlere karşı Filistin direniş operasyonları önemli ölçüde arttı.Bunun çeşitli nedenleri vardır, ancak iki faktör diğerlerinden daha önemlidir: Birinci faktör, Siyonistlerin Filistinlilere karşı suçlarının çok artmış olmasıdır. Bu sorun, özellikle "Benyamin Netanyahu"nun işgal altındaki topraklarda yeniden iktidara gelmesinden sonra daha da arttı çünkü Netanyahu'nun yeni kabinesinde, İç Güvenlik Bakanı "Itmar Ben Gevir" gibi her türlü şiddetten kaçınmayan radikal ve Filistin karşıtı güçlü kişiler bulunuyor. Sadece geçen hafta, Batı Şeria'da İsrail işgal askerleri tarafından yedi Filistinli şehit edildi ve dört Filistinli de yaralandı.

Bu şiddet ve terör olayları, korku ve paniğe yol açmaktan ziyade, farklı alanlarda direniş operasyonları şeklinde Filistinlilerin kendilerini savunma kararlılığını artırdı. Bu yılın başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 159'u silahlı çatışma ve silahlı girişim olmak üzere bin 448 direniş operasyonu kaydedildi."Filistin" veri merkezi bununla ilgili bir haberde şunları yazdı: "Bu yılın başından bu yana Filistin operasyonlarında 10 Siyonist öldürüldü ve 61 kişi yaralandı, bazılarının durumu ağır. Sadece Ocak ayında 7 Siyonist öldürüldü. Filistin operasyonlarında  48 Siyonist de yaralandı."İkinci faktör, Filistinlilerin Siyonist rejime karşı herhangi bir Arap ülkesinden kendilerine yardım etmesini beklememeleri gerektiği sonucuna varmasıdır. Arap ülkeleri ya iç sorunlarla uğraşıyor ya da aralarında BAE ve Bahreyn'in de bulunduğu bir kısmı Siyonist rejimle diplomatik ilişkiler kurmuş ve Suudi Arabistan da ilişkileri normalleştirme yolunda adım atmaktadır İşin garibi BAE bile Filistinlilerin Siyonistlere karşı yürüttüğü direniş operasyonlarını kınıyor ve terör eylemi ve girişimi olarak görüyor. BAE Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, son günlerde işgal altındaki Kudüs'te 2 Siyonist'in ölümü ve 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan şehadet operasyonu kınanmalıdır. BAE bu bağlamda bunu amacı terör eylemi olan bir terör operasyonu olarak nitelendirdi. Bu girişimin güvenlik ve istikrarı bozmak için yapıldığını  iddia etti. Filistin direniş operasyonunun mesajı, Filistin halkının işgalci Siyonist rejimine karşı direnmeye devam etmesi ve bunu kendisini savunmanın tek yolu olarak görmesidir.İslami Cihat Hareketi Sözcüsü Tarık Ezzeddin, son operasyona tepki olarak şunları vurguladı: "Kudüs şehrinde gerçekleştirilen şehadet operasyonu, Filistin milletinin işgal ve Siyonist Rejim'i yok edene kadar direnişi sürdürme kararlılığını bir kez daha göstermiştir. Bu kahramanca operasyon aynı zamanda cani işgalcileri yok etmeye yönelik öz direniş yolunun devamından başka bir şey değildir."

parstoday

Yorumlar