KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (31 Ocak Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. 

Görüntülenme: 589 Tarih: 31 Ocak 2023 11:05
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Tubas şehrinin güneyindeki Tamun kasabasında Imad Nasır Beni Avde ve Mahmud Ömer Beni Avde isimli iki genci evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil'in güneyinde bulunan Yatta kasabasına da bir baskın düzenleyerek Yezin Husam Ebu Kubeyta isimli bir genci evini basıp geniş çaplı arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar.

Kudüs bölgesinde Kudüs şehrinin kuzeyindeki İsaviyye kasabasında da Ahmed Kayid Mahmud ve Vail Sebte isimli gençleri gözaltına aldılar. 

Kudüs'ün güneyindeki Beytlahim vilayetinde de sabahın erken saatlerinden itibaren baskınlar düzenledi ve Beytlahim şehrinin batısında yer alan Husan kasabasında Filistinlilere ait bir arabayı gasp ettiler. Burada bir vatandaşın da evine girerek geniş çaplı arama yaptılar.   

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar