İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

İşgal güçleri bu sabah (29 Ocak Pazar) işgal altındaki Kudüs vilayetine bağlı Cebel El-Mükebber beldesinde Filistinlilere ait bir evi yıktı. 

Görüntülenme: 730 Tarih: 29 Ocak 2023 14:07
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Cebel El-Mükebber beldesine baskın düzenlediğini ve Muhammed Ratib Matar’a ait evi yıkmaya başladığını bildirdi.
 

Yıkım esnasında kaydedilen video görüntülerinde yıkılan evde yaşayan kadınların üzüntü içinde ağlamaları dikkat çekti.
 

Video kaydında kadınlardan birinin “Onlara karşı Allah bana yeter” dediği görüldü.
 

İşgal güçleri 2022 yılında Kudüs’te 306 yıkım ve arazi tahribi gerçekleştirdi, 220’den fazla yıkım kararı tebliğ etti.
 

İşgal güçlerinin geçen yıl Kudüs vilayetinin Şeyh Cerrah Mahallesi, Vadi Er-Rababe, Batnu’l-Heva, Aynu’l-Levze, El-Bustan, Silvan’daki Vadi Yasul, Vadi El-Cevz ile Cebel El-Mükebber, El-İseviyye, Sur Bahir, Anata, Kefer Akab, Et-Tur, Şufat Kampı, Beyt Hanina, El-Velce ve diğer bazı bölgelerinde evleri ve işyerlerini yıktığı kaydedildi.
 

İşgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal yönetimi, nüfus artışı sebebiyle konut sıkıntısı çeken Filistinlilere ise inşaat izni vermiyor.
 

İşgal yönetimi, topraklarını bırakıp göç etmeye zorlamak istediği Filistinlilere ait evleri ve işyerlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.
 

Filistinliler, işgal güçleri tarafından yapılacak yıkımlardan sonra yüksek miktarlarda ceza ödememek için hakkında yıkım kararı verilen evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar