FİLİSTİN DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN KUDÜS EYLEMİNE ÖVGÜ

Filistin'deki bütün direniş hareketleri dün (27 Ocak Cuma) akşam Kudüs'ün kuzeyindeki bir yahudi yerleşim merkezinde gerçekleştirilen eylem hakkında tebrik mesajları yayınladı.  

Görüntülenme: 531 Tarih: 28 Ocak 2023 01:56
FİLİSTİN DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN KUDÜS EYLEMİNE ÖVGÜ

Hamas'ın Kudüs'teki sözcüsü Muhammed Hammade, eylemin işgal rejiminin Cenin'de gerçekleştirdiği katliama verilen tabii bir cevap olduğunu belirterek; "Halkımız şehitlerinin kanlarını unutmayacak ve uygun bir zaman ve mekanda onların intikamını alacaktır." ifadesini kullandı. 

Fetih hareketinin Seferberlik ve Örgütlenme Komisyonu da eylem hakkında yaptığı açıklamada; "Filistinli halkımız aciz durumda değildir. Olayların patlak vermesi ise işgal yönetiminin halkımıza yönelik suçlarının sürekli artış göstermesinin zorunlu bir sonucudur." ifadesine yer verdi. 

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi de eylem hakkında yazılı bir açıklamada bulunarak, "Bu kahramanca eylem, halkımızın kapsamlı direniş aşamalarından yeni bir aşamayı başlatmıştır." ifadesini kullandı. 

Filistin Mücahitler Hareketi de açıklamasında Kudüs eyleminin Filistin halkının şehitlerinin yolunu sürdürmekte kararlı olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı. 

Bu arada Filistin'in değişik bölgelerinde eylem vesilesiyle kutlama törenleri düzenlendi. 

Kudüs'ün Tur kasabası ahalisinden 21 yaşındaki Hayri Alkam, dün akşam Kudüs'ün kuzeyindeki Neve Yaakov yahudi yerleşim merkezinde gerçekleştirdiği eylemde 7 işgalciyi öldürüp, 12 işgalciyi yaraladıktan sonra işgal polisleri tarafından şehit edilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar