IRKÇI İSRAİL MAHİR YUNUS'A KARŞILAMA TÖRENİ YAPILMASINI ENGELLEDİ

 

Görüntülenme: 496 Tarih: 19 Ocak 2023 09:35
IRKÇI İSRAİL MAHİR YUNUS'A KARŞILAMA TÖRENİ YAPILMASINI ENGELLEDİ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki, şehitlerin, yaralıların ve esirlerin işlerini takiple meşgul olan Özgürlükler Komitesi, 40 yıllık esir Mahir Yunus'un özgürlüğüne kavuşması münasebetiyle ailesi tarafından kutlama ve karşılama töreni düzenlenmesine engel olmak amacıyla işgal polisinin, esir ailesinin yaşadığı Are kasabasına baskın düzenlemesine ve kutlama törenlerine engel olmasına tepki gösterdi. 

Komite yaptığı basın açıklamasında, Itamar Ben Gvir'in polislerinin Are kasabasına baskın düzenlemelerini ve orada kutlama töreni düzenlenmesine, Filistin bayraklarının asılmasına, karşılama çadırı kurulmasına engel olmak amacıyla keyfi bir şekilde terör estirmelerini şiddetle kınadıklarını dile getirdi. 

Açıklamada Ben Gvir'in bu terörist tutumunun Filistin halkının gözünü korkutamayacağı ve onun bileğini zayıflatamayacağı vurgulandı. 

Komite 40 yıllık esir Mahir Yunus'un özgürlüğüne kavuşmasını da kutladığını dile getirdi. 

İsrail işgal rejimi, 40 yıldan beri zindanda tuttuğu Filistinli esir Mahir Yunus'u bugün (19 Ocak Perşembe) sabah serbest bıraktı. 

İşgal polisi evvelki gece Mahir Yunus'un ailesinin evini basarak herhangi bir karşılama töreni yapmaya kalkışmamaları uyarısında bulunmuştu. Dün gece yaptığı baskında da karşılama hazırlıklarını engellemek için saldırı düzenlemişti.

İşgal rejiminin aşırı siyonist ve aşırı ırkçı sözde Ulusal Güvenlik Bakanı da iki gün önce, Mahir Yunus için karşılama töreni düzenlenmesine engel olmaları için polis teşkilatına talimat göndermişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar