GASIP İSRAİL REJİMİ ESİR MAHİR YUNUS İÇİN YAPILACAK KARŞILAMA TÖRENLERİNE İZİN VERMEYECEK

Siyonist işgal rejimi polisi Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin ahalisinden olan ve işgal zindanlarında 40 yıllık esaretini tamamlamasının ardından özgürlüğüne kavuşması beklenen Mahir Yunus için karşılama törenleri düzenlenmesini engelleyeceğini duyurdu.  

Görüntülenme: 600 Tarih: 17 Ocak 2023 19:34
GASIP İSRAİL REJİMİ ESİR MAHİR YUNUS İÇİN YAPILACAK KARŞILAMA TÖRENLERİNE İZİN VERMEYECEK

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin batı kesiminde yer alan Bake kasabası ahalisinden olan ve 40 yıldan beri işgal zindanlarında esaret hayatı yaşayan Mahir Yunus'un 19 Ocak Perşembe günü (iki gün sonra) özgürlüğüne kavuşması bekleniyor. 

İşgal polisi kırk yıl esaret hayatı yaşayan Yunus için karşılama törenleri düzenlenmesini kastederek, "herhangi bir terör faaliyetinde bulunulmasına" müsaade etmeyeceğini açıkladı. İşgalcilerin zihniyetinde, Filistinlilerin esirlerinin özgürlüğüne kavuşmaları münasebetiyle sevinmeleri ve bu sevinçlerini sokağa yansıtmaları "terör faaliyeti" sayılıyor. 

İşgal polisinin açıklamasında, Yunus'un özgürlüğüne kavuşması münasebetiyle düzenlenecek törenlerin engellenmesi için alt birimlere gerekli talimatların gönderildiği belirtildi.

Mahir Yunus, yakın akrabalarından olan Kerim Yunus ile Sami Yunus'un tutuklanmasından kısa bir süre sonra Fetih hareketine mensubiyetinden ve direniş eylemlerine katılmasından dolayı 18 Ocak 1983 tarihinde işgal güçleri tarafından tutuklanmıştı. Sami Yunus 2011'de Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasında, Kerim Yunus da kırk yıllık esaretini tamamlamasının ardından 12 gün önce (5 Ocak 2023) özgürlüğüne kavuşmuştu. Bunların en yaşlıları olan ve Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasında serbest bırakılan Sami Yunus özgürlüğe kavuşmasından 4 yıl sonra vefat etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar