GAZZELİ ESİR AİLELERİNİ SEVİNDİREN HABER

Gazze'deki Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı, Gazzeli esir ailelerinin iki aydan beri işgal rejimi tarafından durdurulan esir ziyaretlerine yarından (10 Ocak Salı) itibaren başlayacaklarını duyurdu. 

Görüntülenme: 550 Tarih: 09 Ocak 2023 22:16
GAZZELİ ESİR AİLELERİNİ SEVİNDİREN HABER

Bakanlık yaptığı basın açıklamasında ziyaretlerin, ziyaret edilmelerine izin verilen esirlere yapılacağını bildirirken, işgal rejiminin 2017'de çıkardığı bir yasanın ilgili maddesine dayanılarak Gazzeli 100 kadar esirin 6 yıldan beri ziyaret edilmelerinin de engellendiğini hatırlattı. Söz konusu yasa maddesine göre, işgalci askerleri esir tutan örgütlere mensup olanların aileleri tarafından ziyaret edilmelerine izin verilmediği ifade edildi. 

Bakanlığın açıklamasında yarın sabah esir ziyareti için Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı binasının önünden kalkış yapacak esir ailelerine bakanlıktan da bir ekibin eşlik edeceği belirtildi. 

Bu arada Filistin Esir Kulübü avukatları, yerleşimcilere tazminat verilmesi ile ilgili uygulamaya kesinlikle yanaşmamaları konusunda uyardı. 

İşgal rejiminin Filistinlilerin feda eylemleri yapmaları durumunda yerleşimcilere tazminat verilmesi uygulamasına başvurmak, bunu eylemcilerin ve avukatlarının onayıyla yaptıklarını iddia etmek için onlarla pazarlık yapmak istediğine dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar