KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BÜYÜK FECİR BULUŞMASI

Binlerce Filistinli bugün (30 Aralık Cuma) “Büyük Fecir” çağrısına kulak vererek sabah namazını Mescid-i Aksa’da ve İbrahim El-Halil Camii’nde kıldı. 

Görüntülenme: 531 Tarih: 30 Aralık 2022 21:49
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BÜYÜK FECİR BULUŞMASI

Kudüs’ün, 1948’de işgal edilen toprakların ve Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinden Filistinliler sabah namazını kılmak için Mescid-i Aksa’ya akın etti.
 

Sabah namazından sonra yüzlerce kişinin Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya başladığı, Mescid-i Aksa’nın avlusunda Kur’an-ı Kerim okuma ve zikir halkaları oluşturulduğu belirtildi.
 

El-Halil kentinde de binlerce Filistinli sabah namazı için İbrahim El-Halil Camii’ne koşarak, Yahudileştirme girişimlerine ve işgal yönetiminin planlarına karşı koymanın tek yolunun camide nöbet tutmak olduğunu dile getirdi.
 

Tubas kentindeki Eş-Şehid Camii’nde bu sabah gerçekleştirilen “Büyük Fecir” etkinliğine çok sayıda Filistinli katıldı.
 

Tubas kentinde sabah namazında düzenlenen etkinliğe bu hafta Ahmed Ebu Semmur Dırağime ve Ahmed Atıf Dırağime’nin anısına “Ahmetler Fecri” adı verildiği ifade edildi.
 

İşgalcilerin kirli planlarına, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve Yahudileştirme girişimlerine karşı koymak amacıyla düzenlenen “Büyük Fecir” faaliyetleri ilk kez Kasım 2020’de El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nde gerçekleştirilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar