KUDÜS'ÜN SİLVAN BÖLGESİNDE ÇATIŞMA

İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te Mescidi Aksa'nın hemen güneyinde yer alan Silvan bölgesine saldırı ve baskınları yeniden başlatması dün (27 Aralık Salı) akşam bölge ahalisiyle işgal güçleri arasında çatışmalara neden oldu.  

Görüntülenme: 606 Tarih: 29 Aralık 2022 02:43
KUDÜS'ÜN SİLVAN BÖLGESİNDE ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin dün akşam saatlerinde Silvan bölgesine baskın düzenleyerek bölgedeki evlere doğru gaz bombaları attıkları belirtildi. 

İşgal güçlerinin baskın sırasında Faris Ivad Semrin isimli genci gözaltına aldıkları belirtildi. Bu gencin sabah saatlerinde işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çetelerin Hamra Arazisi'ni gasp etmeleri esnasında çıkan çatışmalarda işgalcilerin saldırısı sonucu bayıldığı haber verilmişti. 

Silvan ahalisinin dün sabah gerçekleştirilen arazi gaspına ve yahudileştirme faaliyetlerine tepki göstermesi ve işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerini protesto etmesi üzerine işgal güçlerinin bölgeye baskın ve saldırı düzenledikleri ifade edildi. 

İşgal askerleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimci çeteler Kudüs'ün Silvan bölgesinin El-Ayn mıntıkasında yer alan ve 5 dönümden ibaret olan El-Hamra arazisine dün sabah zorla el koydu. 

İşgalci siyonistlerin bölgedeki yahudileştirme faaliyetleri açısından önemli bir konumda yer alan ve mülkiyeti Rum Ortodoks Patrikliği'ne ait olan arazinin uzun süreden beri icar yoluyla Semrin ailesi tarafından kullanıldığı belirtildi. 

İşgalci askerler arazilerini korumaya çalışan ailelere saldırdılar. Saldırı esnasında Faris Semrin isimli bir gencin bayıldığı belirtildi. 

Yerleşimci çeteler araziyi gasp ettikten sonra yine işgalci askerlerin himayesi altında etrafına dikenli teller çevirdiler. Arazinin sahiplerinin içeri girmesini engellemek amacıyla da içine bekçi kulübeleri koydu ve bekçiler yerleştirdiler. 

İşgal askerlerinin ve yerleşimci çetelerin ayrıca arazinin etrafına da güvenlik kameraları yerleştirdikleri belirtildi.

Siyonistlerin yahudileştirme örgütlerinin başında gelen El'ad isimli organizasyon tarafından dün yapılan bir açıklamada da arazide hafriyat çalışmalarının başlatıldığı duyurulmuştu.

Kudüs'teki Rum Ortodoks Patrikliği dün akşam yaptığı açıklamada, mülkiyetinin kendisine ait olduğunu bildirdiği arazinin işgalciler tarafından gasp edilmesine tepki gösterdi. 

Patriklik bu arazinin gasp edilmesinin kendisinin mülklerine açıktan tecavüz hükmünde sayıldığını vurguladı.

İşgal güçleri uzun süreden beri Mescidi Aksa'nın hemen güneyinde yer alan Silvan bölgesinde sık sık arazi gasp ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar