AYELET ŞAKED KUDÜS'TEKİ YENİ YERLEŞKE PLANINI OLDUBİTTİYE GETİRMEK İSTİYOR

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Şaked’in Kalendiya Havaalanı arazisi üzerinde Yahudi yerleşkesi inşa etme projesini işgal rejiminde yeni hükümet kurulmadan önce hayata geçirmek için uğraştığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 647 Tarih: 27 Kasım 2022 05:04
AYELET ŞAKED KUDÜS'TEKİ YENİ YERLEŞKE PLANINI OLDUBİTTİYE GETİRMEK İSTİYOR

İşgal rejimi gazetelerinden Israel Hayom’un bildirdiğine göre, Şaked, Kudüs’teki Planlama ve İnşaat Komitesi’nden 9 bin dairelik Atarot inşaat projesiyle ilgili onay sürecinin hızlandırılmasını istedi.
 

Gazete, projenin inşa edileceği bölgenin Kudüs’ün kuzeyinde yer aldığını ve işgal güçleri tarafından Altı Gün Savaşları sırasında işgal edildiğini, konumu sebebiyle siyasi açıdan hassas olduğunu bildirdi.
 

Bakanlığı döneminde projeyi savunan Şaked’in görev süresi sona ermeden ve siyaseti bırakmadan önce projeyi hayata geçirmek istediği kaydedildi.
 

Haberde, Kudüs’teki Planlama ve İnşaat Komitesi’nin Şaked’e projeyle ilgili incelemenin henüz sona ermediğini, projeye onay vermenin hâlihazırda yasal olarak mümkün olmadığını ve projenin ancak birkaç ay sonra onaylanabileceğini söylediği belirtildi.
 

İsrail İçişleri Bakanı’na yakın isimler ise Israel Hayom’a yaptıkları açıklamalarda, Şaked’in siyasi olarak Netanyahu’ya veya Lapid’e bağlı olmadığını, dolayısıyla Amerika’nın talebi sebebiyle projeyi durdurması için gelebilecek baskılara aldırış etmeyeceğini öne sürdüler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar