ŞEYH İSMAİL NEVAHİDA: KUDÜS SAVAŞIN DA BARIŞIN DA ANAHTARIDIR

Cuma namazında on binlerce kişi Mescidi Aksa'ya akın etti. 

Görüntülenme: 528 Tarih: 26 Kasım 2022 02:20
ŞEYH İSMAİL NEVAHİDA: KUDÜS SAVAŞIN DA BARIŞIN DA ANAHTARIDIR

Kudüs'teki kaynaklar Kudüs ahalisinden, 1948'de işgal edilmiş bölgeden ve Batı Şeria bölgesinden Kudüs'e girebilenlerden çok sayıda Filistinlinin Cuma namazlarını Mescidi Aksa'da eda edebilmek için kapıları zorladığını belirtti. 

İşgal güçleri ahalinin Mescidi Aksa'ya ulaşmasını engellemek için çeşitli zorluklar çıkardı. Bu arada yerleşimcilerden bir grubun Mescidi Aksa'nın kapılarından Babu'l-Esbat'ın önünde ayinler yaptığı bilgisi verildi. 

Mescidi Aksa'da Cuma hutbesini okuyan Şeyh İsmail Nevahida, Kudüs'ün savaşın da barışın da anahtarı konumunda olmaya devam edeceğini hatırlattı. 

Sabah namazında Büyük Fecir Buluşmaları silsilesi içinde Büyük Topluluk Şafağı buluşması münasebetiyle de El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nde ve Mescidi Aksa'da büyük kalabalık toplandı. 

Büyük Topluluk Şafağı adıyla, bugün sabah düzenlenen Büyük Fecir Buluşması'na ilginin büyük olması, böylece işgalcilerin bu kutsal mabedi ve çevresini kirletme çalışmalarının protesto edilmesi, onlara bu konuda tavır konulması gerektiği hatırlatmaları yapılmıştı. 

Yahudi yerleşimciler geçtiğimiz Cumartesi günü yahudilerin Sare Hanım Bayramı adını verdikleri bir özel günlerini bahane ederek 50 bin kişiyle El-Halil şehrine baskın düzenlemiş ve Hz. İbrahim Camisi etrafında toplanarak kendilerince birtakım törenler ve ayinler düzenlemişlerdi. 

İşgal rejimi ve onun himayesi altındaki yerleşimciler, yahudilerin tüm bahanelerini Müslümanların kutsal mekanlarına saldırmak ve oraları kirletmek için değerlendirmeye çalışıyor ve bu amaçla baskın programları düzenliyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar