YANGIN FACİASI KURBANLARI HAKK'A UĞURLANDI

Dün akşam Gazze'nin Cibaliya Mülteci Kampı'nda çıkan yangında hayatlarını kaybeden 21 kişinin cenazesi bugün (18 Kasım) Cuma namazından sonra büyük bir kalabalığın katıldığı, hüzünlü bir cenaze merasimiyle kaldırıldı.  

Görüntülenme: 613 Tarih: 18 Kasım 2022 08:00
YANGIN FACİASI KURBANLARI HAKK'A UĞURLANDI

Yangında hayatlarını kaybedenlerin cenazeleri Filistin bayraklarına sarılı olarak tabutlara yerleştirildi. 

Cenaze merasiminde Filistin'deki direniş hareketlerinin ileri gelenlerinden, devlet yetkililerinden ve Filistin Meclisi üyelerinden onlarca kişi de hazır bulundu. 

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Cemil Alyan cenaze merasiminde tüm direniş hareketleri adına yaptığı konuşmada, bu insanların işgal zulmünün sebep olduğu şartlar ve ortam yüzünden yaşanan bir facia nedeniyle şehit olduklarını dile getirdi. 

Alyan, vefat edenlerin ailelerine başsağlığı dilerken Sivil Savunma ve polis yetkililerine de facianın daha da büyümesini önlemek için gösterdikleri büyük çabalardan dolayı teşekkür etti. 

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda dün akşam, binanın deposundaki benzinin alev almasından kaynaklandığı anlaşılan yangında Ebu Reyya ailesine ait olduğu belirtilen bir apartman tamamen yanmış, içindeki 21 kişi de hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanlığı yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. 

Gazze'ye siyonist işgal rejimi tarafından 15 yıldan fazla süredir uygulanan insanlık dışı abluka yüzünden sık sık elektrikler kesilmesi sebebiyle, elektriğin kesildiği sırada jeneratörleri çalıştırmak amacıyla bölgede yaşayan ahalinin büyük çoğunluğu evlerinin depolarında benzin bulunduruyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar