GAZZE'DE YÜREK YAKAN YANGIN FACİASI

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü dün (17 Kasım Perşembe) akşam Gazze'nin Cibaliya Mülteci Kampı'nda çıkan yangında yanan apartmandan 21 ceset çıkarıldığını ve hepsinin de Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ne nakledildiğini duyurdu.  

Görüntülenme: 597 Tarih: 18 Kasım 2022 19:26
GAZZE'DE YÜREK YAKAN YANGIN FACİASI

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Gazze'nin kuzey kesiminde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'nda bulunan ve Ebu Reyya ailesine ait apartmanda çıkan yangının tamamen söndürüldüğünü açıkladı. 

Açıklamada polis teşkilatı içindeki sivil savunma ekiplerinin yangının söndürülmesi ve etrafa yayılmasının önlenmesi için çok büyük çaba harcadıkları dile getirildi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada apartmandaki yangına, deposunda yüklü miktarda bulunan benzinin alev almasının neden olduğu ve bu yüzden yangının çok hızlı bir şekilde binayı sardığı, apartmanda bulunanların da alevler arasında kalarak hayatlarını kaybettikleri ifade edildi. 

İçişleri Bakanlığı güvenlik görevlilerinin, sivil savunma ekiplerinin ve özel soruşturma birimlerinin olayla ilgili araştırmaları sürdürdüklerini bildirdi. 

İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanı'nın Gazze'deki vekili Tuğgeneral Nasır Muslih'in de olay yerine gidip incelemelerde bulunduğu belirtildi. 

Gazze'ye siyonist işgal rejimi tarafından 15 yıldan fazla süredir uygulanan insanlık dışı abluka yüzünden sık sık elektrikler kesilmesi sebebiyle, elektriğin kesildiği sırada jeneratörleri çalıştırmak amacıyla bölgede yaşayan ahalinin büyük çoğunluğu evlerinin depolarında benzin bulunduruyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar