MUHAMMED HAMMADE SİYONİST REJİMİN KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME PLANLARINA DİKKAT ÇEKTİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade işgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs şehrinin tarihi kimliğini değiştirmek ve buranın tümünü istila etmek için yoğun bir çalışma içinde olduğunu dile getirdi. Bu amaçla Tevrat Bahçeleri ve hayali yahudi kabirleri inşa edilmesinin de işgal rejiminin yeni suçları arasında yer aldığını vurguladı.  

Görüntülenme: 708 Tarih: 16 Kasım 2022 22:28
MUHAMMED HAMMADE SİYONİST REJİMİN KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME PLANLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Hammade, işgal rejiminin bu uygulamalarıyla aslında çok açık ihlallerde bulunduğunu ve bütün uluslararası yasaları, sözleşmeleri ayaklar altına aldığına dikkat çekti. Ancak işgal rejiminin bütün bu çabalarının tamamen boşuna olduğunu, onun bu tür çalışmalarla Kudüs'ün tarihi kimliğini, gerçeklerini ve izlerini ortadan kaldırma konusunda başarılı olamayacağını ifade etti. 

Hammade, işgal rejiminin bütün bu çalışmalarına karşı olduklarını, Filistin halkının da tüm yahudileştirme faaliyetlerine rağmen mukaddes beldelerine ve mekanlarına sahip çıkma konusunda ısrarlı olacağını belirtti. 

İşgal rejimi Kudüs şehrinin yahudi tarihinden izler taşıdığı görünümü vermek ve burayı ziyaret eden turistleri yanıltmak amacıyla şehrin muhtelif noktalarına, taşlarına İbranice yazılar yazılan ve "tarihi" süsü verilen kabirler inşa ediyor. İşgalci siyonistler bu tür yalancılıkları ve sahtekarlıkları daha önce turist rehberleri vasıtasıyla sözlü olarak yapıyorlardı. Şimdi bu yalanlarına kendi kafalarına göre malzeme oluşturmak amacıyla bu tür hayali kabirler inşa ediyorlar. Ancak konuyu ve tarihi az çok bilenler bunların sahte olduğunu ve tarihle hiçbir ilgilerinin bulunmadığını çok kolay fark edebiliyor. Dolayısıyla bu kabirler işgalci siyonistlerin yalanlarına delil oluşturmuyor bilakis onların yalancı ve sahtekar olduklarını daha da belirginleştiriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar