GASIP İSRAİL KUDÜS'ÜN KİMLİĞİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YENİ BİR PROJE BAŞLATIYOR

 

Görüntülenme: 736 Tarih: 14 Kasım 2022 13:04
GASIP İSRAİL KUDÜS'ÜN KİMLİĞİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YENİ BİR PROJE BAŞLATIYOR

İsrail işgal rejiminin işgal altındaki Kudüs'te bulunan sözde belediyesi, Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan semtinde yer alan Vadi'r-Rebabe Mahallesi arazileri üzerine, şehrin tarihi kimliğini değiştirme amaçlı yahudileştirme faaliyetleri doğrultusunda en uzun turistik köprüsünün inşaatına başladı. 

Safa haber ajansının verdiği bilgilere göre işgal rejimi kaynakları, 200 m uzunluğunda ve Kudüs'ün en uzun köprüsü  olacağı belirtilen köprünün inşaatı başladı. Köprünün Eski Kudüs ile Siyon Dağı'nı ve Es-Sevri Mahallesi'ni birbirine bağlayacağı belirtildi. 

Köprüye işgal rejiminin Kudüs İşleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı da dahil olmak üzere birçok kurumunun sponsor olduğu ifade edildi. Sponsorlar arasında siyonistlerin yahudileştirme faaliyetlerinin teşvik edilmesi amacıyla kurulan derneklerin ileri gelenlerinden olan Elad Derneği'nin de yer aldığına dikkat çekildi. 

Siyonistlere ait haber kaynaklarının belirttiğine göre köprünün inşaatı, proje aleyhine işgal mahkemelerinde birçok dava açılması sebebiyle gündeme alınmasından yıllar sonra başladı. 

Son yıllarda Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan semtinde yahudileştirme faaliyetlerinin çok belirgin bir şekilde arttığına dikkat çekiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar