1948 BÖLGESİNDE YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER YIKIM TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA

 

Görüntülenme: 652 Tarih: 11 Kasım 2022 16:33
1948 BÖLGESİNDE YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER YIKIM TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA

Siyonist işgal rejiminin ırkçı tasfiye politikaları sadece 1967'de işgal edilen topraklara özel değil. 1948'de işgal edilmiş olan ve BM kararlarında "İsrail" olarak nitelendirilen bölgede de Filistinlilerin göçe zorlanması amacıyla ırkçı tasfiye politikaları bütün hızıyla sürdürülüyor. Halihazırda da bu bölgede 130 bin Filistinlinin işgal rejiminin yıkım tehditleriyle karşı karşıya olduğu dile getirildi. 

Alternatif Arap Planlama Merkezi'nin Sikkuy-Aufoq Kurumu ile işbirliği içinde yaptığı sorgulamanın ortaya çıkardığı gerçekler şu an Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde 130 bin Filistinlinin işgal rejiminin yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğu gerçeğini gün yüzüne çıkardı. Yapılan tespitlere göre her biri ortalama 3 konut içeren 14 bin plansız bina yıkım tehdidine maruz durumda. 

1948'de işgal edilmiş bölgede Filistinlilerin çoğunlukta olduğu mıntıkalarda, işgal rejiminin Filistinlilere inşaat ruhsatı vermeme konusundaki ısrarcı tutumundan dolayı 29 bin ruhsatsız bina bulunuyor. Bunlardan 15 bin tanesinin küçük çaplı bina, tarımda kullanılan barakalar ve araba tamirhaneleri ya da benzeri küçük çaplı iş yerleri türünden olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar