MESCİD-İ AKSA'DA KILINAN CUMA NAMAZINDA DİRENİŞE SAHİP ÇIKILDI

İşgal rejiminin tüm engellemelerine rağmen bugün (28 Ekim) Filistin halkından büyük bir kalabalık yine Cuma namazını Mescidi Aksa'da kılabilmek için yollara döküldü. İşgal güçlerinin pek çok Filistinlinin bu kutsal mabede ulaşmasına engel olmasına rağmen yine de Cuma namazında Mescidi Aksa'da 50 bin kişinin toplandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 718 Tarih: 29 Ekim 2022 06:32
MESCİD-İ AKSA'DA KILINAN CUMA NAMAZINDA DİRENİŞE SAHİP ÇIKILDI

Kudüslü kaynakların verdiği bilgilere göre Kudüs ahalisinden, 1948'de işgal edilmiş bölge ahalisinden ve Batı Yaka bölgesinden Kudüs'e girmeyi başarabilenlerden 50 bin kişi Cuma namazını Mescidi Aksa'da eda etti. Bu yüzden Mescidi Aksa'nın kapalı kısımlarında ve açık alanlarında büyük bir yoğunluk oluştu. 

Namaz sonrasında cemaat Mescidi Aksa'nın alanı içinde, yerleşimcilerin taşkınlıklarına karşı Hz. Muhammed'e (s.a.s.) desteğini dile getirdiği bir gösteri düzenledi. 

Gösteriye katılanlar Filistin direnişinin Genelkurmay Başkanı olarak tanımlanan Muhammed Dayf, Nablus şehitleri ve şehit Udey Et-Temimi lehine sloganlar attılar. 

Bu arada Nablus'ta işgale karşı direnen direnişçilere Kudüs'ten selam gönderdiklerini dile getirdiler. 

Cuma hutbesini okuyan Şeyh Yusuf Ebu Sinine, Beytulmakdis ahalisine ve Mescidi Aksa'nın çevresinde, Eski Kudüs'te faaliyet halinde olan tüccarlara destek verilmesi çağrısında bulundu.

Ebu Sinine, Mescidi Aksa'ya sahip çıkılmasını ve bu konuda herhangi bir kusur yapılmamasını, orada sürekli bulunulmasını istedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar