BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (26 Ekim Çarşamba) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. Esir edilenler arasında şehit direnişçi İbrahim En-Nablusi'nin kardeşinin de yer aldığı bildirildi. 

Görüntülenme: 637 Tarih: 26 Ekim 2022 16:04
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri Nablus şehrine yaptıkları baskında üç kişiyi gözaltına aldılar. Bunlardan biri de, iki ay önce işgal ordusunun özel birlikleriyle çatışma esnasında şehit edilen İbrahim En-Nablusi'nin kardeşi İyad En-Nablusi.

İşgal güçlerinin Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyindeki Teku' kasabasında iki Filistinliyi gözaltına aldıkları bildirildi.

El-Halil'de iki, Cenin'in güneyindeki Caba' kasabasında da iki kişiyi gözaltına aldıkları bildirildi.

İşgal altındaki Kudüs'te de Eşref Burkan ve Kerim Ebu Cemel isimli iki Filistinliyi gözaltına aldıkları haber verildi.

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar