SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ ÇİFTÇİLERE SALDIRDI

İşgal güçleri bu sabah (22 Ekim Cumartesi) Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinin doğusundaki arazilerde çalışan Filistinli çiftçileri hedef aldı. 

Görüntülenme: 575 Tarih: 22 Ekim 2022 16:07
SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ ÇİFTÇİLERE SALDIRDI

İşgal güçlerinin sınıra yakın bölgedeki arazilerinde çalışan Filistinli çiftçilere taciz ateşi açtığı ve üzerlerine göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.
 

Yerel kaynaklar Huzaa bölgesinin doğusunda sınır hattı üzerindeki gözetleme kulelerinde ve askeri araçlarda bulunan işgal ordusu askerlerinin Filistinli çiftçilere ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını, bunun üzerine çiftçilerin çalışmayı bırakarak bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldıklarını ve çiftçilerden bazılarının işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.
 

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ve güneyinde sınır hattına yakın bölgelerdeki arazileri sürekli hedef aldığı ve Filistinli çiftçilerin söz konusu arazilere ulaşmasını engellediği belirtildi.
 

İşgal güçlerinin sınıra yakın bölgelere düzenlediği saldırıların 26 Ağustos 2014’te ve 2018’in sonunda işgal rejimi ve Filistinli gruplar arasında Mısır, Katar ve Birlemiş Milletler (BM) arabuluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşmalarını ihlal ettiği, ayrıca 31 Ağustos 2020’de Katar ve Mısır’ın gözetiminde sağlanan ateşkese ve Mayıs 2021’deki saldırıların ardından varılan anlaşmaya aykırı olduğu kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar