GASIP İSRAİL ŞEHİT UDAY ET-TEMİMİ'NİN MÜBAREK NAAŞINI AİLESİNE TESLİM ETMEDİ

İşgal yönetimi önceki akşam Kudüs’ün doğusundaki Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi önünde işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Uday Et-Temimi’nin cesedini ailesine teslim etmeyi ve ailesinin Filistinli direnişçiyi görme talebini reddetti. 

Görüntülenme: 725 Tarih: 21 Ekim 2022 04:31
GASIP İSRAİL ŞEHİT UDAY ET-TEMİMİ'NİN MÜBAREK NAAŞINI AİLESİNE TESLİM ETMEDİ

Filistin Safa Haber Ajansı’nın Avukat Haldun Necm’den aktardığına göre, işgal polisi ailenin Uday Et-Temimi’yi görmesine izin vermedi ve Filistinli şehidin naaşını aileye teslim etmedi.
 

İşgal polisinin şehit gencin Silvan beldesinde ailesinin yanında ev hapsinde tutulan annesinin 25 Ekim’e kadar evden çıkmasına ve ay sonuna kadar Şufat Kampı’na dönmesine de izin vermediği bildirildi.
 

İşgal rejimi Sulh Mahkemesi’nin dün (20 Ekim Perşembe) şehit Uday Et-Temimi’nin 9 Ekim’den bu yana gözaltında tutulan kardeşi Kasım Et-Temimi’nin gözaltı süresini Pazartesi gününe kadar uzattığı belirtildi.
 

İşgal güçleri de dün şehit Uday Et-Temimi’nin ailesini Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesinde açtığı taziye evini kapamaya zorladı.
 

Yerel kaynaklar, onlarca işgal askerinin taziye evine baskın düzenleyerek aileden evin kapatılmasını istediğini ifade etti.

Şehit Uday Et-Temimi’nin ailesinin Ürdün’de açtığı taziye evini ise başta toplumun önde gelen şahsiyetleri olmak üzere çok sayıda kişi ziyaret etti.
 

Ürdün Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Murakıbı Muhammed Akıl, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Filistinli şehidin kahramanlığının şaşılacak bir şey olmadığını, Mescid-i Aksa yiğitlerinin onu canları pahasına savunduklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar