SİYONİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (29 Eylül Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya girdi. 

Görüntülenme: 664 Tarih: 29 Eylul 2022 05:59
SİYONİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

Yerel kaynaklar, gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimcilerin kışkırtıcı davranışlar sergileyerek avluda dolaştıklarını ve işgal polisi himayesinde Rahmet Kapısı bölgesinde ayin yaptıklarını söyledi.
 

Bu arada, işgal polisinin Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere zorluk çıkardığı, girişte kimlik kontrolü yaptığı ve bazılarının kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu belirtildi.
 

Fanatik Yahudi cemaatleri Ekim ayına kadar devam edecek Yahudi bayram günleri bahanesiyle Pazartesi gününden itibaren Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenlemeye başladı.
 

İşgal rejimi medyasının bildirdiğine göre, Yahudi yerleşimcilerin baskınları sebebiyle Kudüs’te işgal güçleri ve polisi en üst düzeyde alarm durumuna geçirildi.
 

Filistinli önde gelen birçok şahsiyet de Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrılarında bulundu.
 

İşgal güçleri, 1967’den bu yana El-Mağaribe Kapısı’nın anahtarlarını elinde tutarak söz konusu kapıyı Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarına tahsis ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar