SİYONİSTLER BUGÜN DE MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ (VİDEO)

Fanatik yahudi yerleşimcilerden yüzlerce kişi Roş Haşana olarak isimlendirilen sözde İbrani Yılbaşı'nın ikinci gününde yine işgal güvenlik güçlerinin himayesi altında Mescidi Aksa'yı bastı. İşgal polisinin Mescidi Aksa'yı korumaya çalışan murabıtlara saldırdığı haber verildi.  

Görüntülenme: 770 Tarih: 27 Eylul 2022 16:06
SİYONİSTLER BUGÜN DE MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ (VİDEO)

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi tarafından yapılan açıklamada, yerleşimcilerden onlarca kişinin oluşturduğu farklı grupların bir biri ardından baskın gerçekleştirdikleri ifade edildi. Baskın düzenleyen yahudi gruplarının işgal polisinin koruması altında Mescidi Aksa'nın içinde dolaştıkları, talmudi ayinler düzenledikleri ve ırkçı provokatif hareketlerde bulundukları belirtildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskın düzenledikleri saatlerde işgal yönetimi yetkililerinin de bu mabedin üzerinde insansız hava aracı uçurarak gelişmeleri havadan da kontrol etmeye çalıştıklarına dikkat çekildi. 

Mescidi Aksa'yı bekleyen murabıtlar işgalcilerin baskınlarına tekbirlerle karşı koydular. 

İşgal rejiminin baskın esnasında Kudüs'ü adeta asker ve polis karargahına çevirdiği, Mescidi Aksa'ya çıkan tüm yolları kapattığı dile getirildi. 

Yahudi yerleşimcilerden yüzlerce kişi dün de sözde İbrani Yılbaşı bahanesiyle Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar