KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ MESCİD-İ AKSA'DA 8 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İsrail işgal güçlerinin bugün (26 Eylül Pazartesi) sabahtan itibaren kutsal Mescidi Aksa'nın içinde ve çevresinde 8 Filistinli genci gözaltına aldıkları haber verildi. 

Görüntülenme: 778 Tarih: 26 Eylul 2022 15:05
KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ MESCİD-İ AKSA'DA 8 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Hükümetten bağımsız çalışan Esirler Enformasyon Ofisi tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinin 5 genci Mescidi Aksa'nın sahası içinde gözaltına aldıkları, bunlardan sadece 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan Ummu'l-Fahm şehrinin ahalisinden olan Abdülhalık Cebbarin'in isminin tespit edilebildiği belirtildi. 

Açıklamada işgal güçlerinin üç kişiyi de Mescidi Aksa'nın çevresinde ve Babu'l-Amud mıntıkasında gözaltına aldıkları, gözaltına alma esnasında kendilerine saldırarak darp ettikleri ifade edildi. 

Açıklamada işgal güçlerinin ayrıca Mescidi Aksa'ya namaz kılmaya giden bazı kişileri kapılarda rehin aldıkları ve içeri girmelerini engelledikleri dile getirildi. 

Fanatik yahudi yerleşimcilerin sözde İbrani Yılbaşı (Roş Haşana) münasebetiyle bugün Mescidi Aksa'ya baskın planlamaları sebebiyle işgal güçleri sabahın erken saatlerinden itibaren bu kutsal mabedin kapılarını ve bu kapılara çıkan sokakları kontrol altına alarak 40 yaşın altındakilerin sabah namazı için içeri girmelerine engel olmuşlardı.

Yerleşimci fanatikler sabah saatlerinden itibaren, işgal güçlerinin himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenledi. Baskıncıları organize edenlerden bazılarının yahudi din adamlarına özel dini kıyafetleriyle girdikleri ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar