ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’nın işgalcilerin Yahudileştirme ve emrivaki yapma planlarına karşı korunması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 970 Tarih: 15 Eylul 2022 19:08
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

İşgalcilerin planlarının tehlikesine dikkat çeken Sabri, bugün (15 Eylül Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya devam edilmesini istedi.
 

Sabri, Mescid-i Aksa’da her zaman nöbet tutmanın önemine dikkat çeken Sabri, Filistinlileri yarın sabah namazında Mescid-i Aksa’da düzenlenecek “Büyük Fecir” kampanyasına katılmaya davet etti.
 

İşgalcilerin Mescid-i Aksa üzerindeki emellerine ulaşabilmek için fırsat kolladıklarını belirten Sabri, Yahudi yerleşimcilerin son adımlarının Mescid-i Aksa’nın avlusunun tamamını istila için yeni planlar olduğuna işaret ettiğini söyledi.
 

İşgalcilerin Mescid-i Aksa’ya el koyma girişimlerini reddeden Sabri, söz konusu girişimlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve ibadet özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğini bildirdi.
 

Sabri, Mescid-i Aksa’nın avlusunda genellikle keçi veya koç boynuzundan yapılan ve Yahudiler tarafından kullanılan geleneksel enstürman şofar çalma taleplerinin Mescid-i Aksa’ya adım adım el koyma çabalarından kaynaklandığını ve bu tür Yahudileştirme adımlarının yol açabileceği sonuçlardan tamamen işgal yönetiminin sorumlu olacağını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar