KORSAN İSRAİL'İN KORKUNÇ PLANI ORTAYA ÇIKTI

Kudüslü araştırmacı Fahri Ebu Diyab, İsrail işgal rejiminin Kudüs'te yahudileştirme faaliyetlerini tamamlamak ve Mescidi Aksa'ya el koymak için korkunç bir planı uygulamaya başladığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 1137 Tarih: 24 Ağustos 2022 05:52
KORSAN İSRAİL'İN KORKUNÇ PLANI ORTAYA ÇIKTI

Ebu Diyab, işgal rejiminin Mescidi Aksa çevresine, Eski Şehir'e ve özellikle de Silvan semtine 2030 itibariyle 25 bin yahudiyi yerleştirmeyi planladığını söyledi. 

Ebu Diyab işgal rejiminin bu yolla Mescidi Aksa'nın birinci savunma hattını ortadan kaldırmayı ve bu hattı oluşturanların yerine yahudileri yerleştirmeyi amaçladığını ifade etti. Bu durumda Aksa'ya yönelik bir fırtına esmesi durumunda onu savunacak hattın düşmüş olacağına dikkat çekti. 

Ebu Diyab, işgal rejiminin aynı zamanda Kudüs'ün Talmud hikayelerine göre yeniden şekillendirilmesi için İslam'a ve hıristiyanlığa ait tarihi eserlerin ve izlerin %35'ini silmeyi amaçlayan bir Kutsal Havuz planının olduğunu belirtti. 

Ebu Diyab, işgal rejiminin yahudileştirme planı çerçevesinde Kudüs'ün kuzeyindeki Şeyh Cerrah'tan Aksa'nın güneyindeki Silvan'a kadarki alanda 17500 dönümlük alana el koymayı hesapladığını vurguladı. 

Zeytin Dağı, Tepeler, Es-Sevri ve Cebelu'l-Mukebber ile ilgili projelerin de dahil edilmesi durumunda Eski Kudüs ve civarında yahudileştirme faaliyetleri çerçevesinde el konacak arazi miktarının 26500 dönümü bulacağını belirtti.

Araştırmacı Ebu Diyab bu planın Mescidi Aksa'nın boğazını sıkma amaçlı en tehlikeli plan olduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar