SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

Yahudi yerleşimci kadınların ve beraberlerindeki bazı turist kadınların yarı çıplak bir şekilde, neredeyse plaj kıyafetine yakın kıyafetlerle işgal polisinin ve askerlerin himayesinde Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeleri ve Aksa'nın mahremiyetini kirletmeleri büyük tepkiye neden oldu.  

Görüntülenme: 881 Tarih: 24 Ağustos 2022 14:18
SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

Mescidi Aksa hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri, Mescidi Aksa'da görülen söz konusu manzaranın Müslümanları provoke etme amaçlı çirkin teşebbüslerin zirvesini oluşturduğuna vurgu yaptı. 

Sabri yaptığı basın açıklamasında bu tür görüntülerin hiçbir ibadet mekanına yakışmayacağını ancak işgal askerlerinin ve polislerinin özel olarak korumaya aldığı birtakım kişilerin Mescidi Aksa gibi özel bir yeri olan ibadet mekanında böyle bir manzara oluşturabildiklerini dile getirdi. 

Sabri, Hz. Muhammed (a.s.)'in isra mekanı olan bu mabette böyle aşırılıklar karşısında Arap ve İslam ülkelerinin sessiz kalmasını da yadırgadıklarını ifade etti. 

Hamas'ın Kudüs sorumlusu Muhammed Hamade de olayla ilgili bir açıklama yaparak açık saçık, çıplak yerleşimci kadınların Mescidi Aksa'yı basmalarının tamamen provokasyon ve Mescidi Aksa'nın mahremiyetini çiğneme amaçlı olduğunu vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar