SİYONİST ORDU GAZZE'DE BALIKÇI TEKNELERİNE SALDIRDI

İsrail işgal güçleri bugün (17 Ağustos Çarşamba) sabah Gazze bölgesinde deniz tarafından, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminin açıklarında balıkçı teknelerine, kara tarafından da Gazze Şeridi'nin güney kesiminin doğusunda kalan bölgede tarım arazilerine saldırdılar.  

Görüntülenme: 684 Tarih: 17 Ağustos 2022 15:59
SİYONİST ORDU GAZZE'DE BALIKÇI TEKNELERİNE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Gazze Şeridi'nin kuzey kısmının açıklarında balıkçı teknelerini sıkıştırarak üzerlerine gerçek mermilerle saldırmak ve hortumlarla su sıkmak suretiyle onları denizden uzaklaşmaya zorladılar. 

Haber kaynakları tarafından, işgal güçlerinin ayrıca Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus'un doğusunda Huza'a ve El-Karara kasabalarının doğu kısmında kalan tarım arazilerine ağır silahlarla ateş ettikleri, bu yolla bölgedeki çiftçileri topraklarını terk etmek zorunda bıraktıkları bilgisi verildi. İşgalcilerin saldırılarında herhangi bir yaralanma olayı olmadığı belirtildi. 

İşgal güçleri 15 yıldan fazla süredir abluka altında tuttukları Gazze bölgesine zaman zaman güvenlik gerekçesi gibi birtakım hayali gerekçeler ileri sürerek Gazze topraklarına askeri araçlarıyla ve iş araçlarıyla giriş yapıyorlar. Asıl amaçları ise Filistinlilerin tarım arazilerine zarar vermek olduğu bilinen bir gerçek. Çünkü sınırdan içeri girdikten sonra belli bir alanda tarım arazilerini düzlüyor, bu arada o bölgedeki ekin ve sebzelere büyük miktarlarda zarar veriyorlar. 

İşgal güçleri bazen sınır tellerine çok yanaştıklarını ileri sürdükleri Filistinlilere silahla saldırıyor ve bazılarını da öldürüyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar