FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN KUDÜS EYLEMİNE ÖVGÜ

Filistinli gruplar, işgal altındaki Kudüs kentinde bu sabah (14 Ağustos Pazar) erken saatlerde gerçekleştirilen ateş açma eylemini överek, eylemin işgalcilerin Filistin halkına yönelik cinayetlerine doğal bir misilleme olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 791 Tarih: 14 Ağustos 2022 08:42
FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN KUDÜS EYLEMİNE ÖVGÜ

Kudüs kenti Eski Belde semtinde Filistinli bir direnişçinin 10 saniye süren ateş açma eyleminde 4’ü ağır 9 Yahudi yerleşimci yaralandı.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), “kahramanca ve cesurca” olarak nitelediği eylemi kutlayarak, eylemin işgal askerlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Filistin halkına, toprağına ve kutsal mekanlarına yönelik her gün gerçekleştirdikleri ihlallere ve Mescid-i Aksa baskınlarına verilmiş bir cevap olduğunu söyledi.
 

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eylemin Kudüs’te işgale karşı direnişin devam ettiğini gösterdiğini belirterek, Filistin halkının topraklarını ve kutsal mekanlarını korumak için direnişin tek yol olduğunun farkında olduğunu kaydetti.
 

İslami Cihad Hareketi sözcüsü Tarık İzzeddin de eylemin işgalcilere Filistin halkının topraklarında kendilerine yer olmadığı ve direniş devam ettikçe işgalcilerin kendilerini güvende hissedemeyecekleri mesajı verdiğini bildirdi.
 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Kudüs eyleminin Filistin halkının direnişinin devam ettiğini gösterdiğini ifade ederken, Halk Direnişi Komiteleri ise eylemin Gazze ve Nablus’ta işgal güçleri tarafından dökülen kana misilleme olduğuna işaret etti.
 

El-Ahrar Hareketi, Kudüs eyleminin Filistin halkının yenilenen iradesini yansıttığına dikkat çekerken, Fetih El-İntifada Hareketi Devrim Konseyi üyesi Abdülmecid Şedid de Filistinli direnişçi gencin cesaretinin işgalcilere ve işgal hükümetine açık bir mesaj olduğunu, Filistin halkı her gün işgalcilerin cinayetlerine maruz kalırken işgalcilerin kendilerini güvende hissedemeyeceklerini söylediğini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar