GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 47'YE YÜKSELDİ

 

Görüntülenme: 868 Tarih: 10 Ağustos 2022 09:27
GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 47'YE YÜKSELDİ

Filistin'deki sağlık kaynakları, siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik olarak gerçekleştirdikleri ve üç gün süren saldırıda yaralananlardan bir kişinin daha dün gece hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylece siyonist işgal güçlerinin geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra başlayan ve üç gün süren vahşi saldırılarına hedef olan Filistinlilerden şehit olanların sayısı 47'ye ulaştı. Bunlardan 16'sı çocuklardan oluşuyor.

Tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre, işgal uçaklarının geçtiğimiz Cumartesi günü Beyt Hanun'a yönelik saldırılarında yaralanan 43 yaşındaki İbrahim Şuhade Ebu Salah almış olduğu yaraların tesiriyle hayatını kaybetti.  

İşgal güçlerinin dün Batı Şeria bölgesinin Nablus ve El-Halil şehirlerinde gerçekleştirdikleri saldırılarda da 4 Filistinli şehit edilmişti. 

İşgal güçlerinin dün sabah Nablus'a düzenledikleri baskında İbrahim En-Nablusi, İslam Sabbuh ve Hüseyin Taha isimli gençler şehit olmuş, 69 kişi de yaralanmıştı. Dün öğleden sonra da El-Halil şehrine düzenledikleri saldırıda Mü'min Yasin Cabir isimli 17 yaşında bir genç şehit olmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar