GAZZE'DE YARALARIN SARILMASI İÇİN ACİL DESTEK KARARI ALINDI

Gazze'deki Hükümet İşlerini Takip Komisyonu bugün (10 Ağustos Çarşamba), İsrail işgal güçlerinin son saldırılarında zarar görenlerin yaralarının sarılması, özellikle şehit ve yaralı ailelerine, evleri yıkılanlara yardım amacıyla acil destek kararı aldı.  

Görüntülenme: 686 Tarih: 10 Ağustos 2022 00:36
GAZZE'DE YARALARIN SARILMASI İÇİN ACİL DESTEK KARARI ALINDI

Komite bugün haftalık toplantısının sonunda, işgal güçlerinin saldırılarında zarar gören evlerin ve dairelerin bazılarının onarımı için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı hesabına para aktarılmasını kararlaştırdı. 

Yapılan açıklamaya göre Komite, işgal güçlerinin saldırılarıyla ilgili olarak muhtelif bakanlıkların hazırladığı raporlardaki notları gözden geçirdi ve alınan kararlar doğrultusunda bunların takibini yapacağını bildirdi. 

Komite ayrıca İdari İşler ve Arazi İşleri komiteleriyle toplantı yaparak tekliflerin bazılarını, gerekli incelemeyi yapıp görüş beyan etmeleri üzere ilgili bakanlıklara iletti. 

İsrail işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik olarak 5 Ağustos Cuma günü, herhangi bir gerekçe olmaksızın tamamen hayali bir senaryodan yola çıkarak ve İslami Cihad Hareketi'nin Cenin'deki liderlerinden Bessam Es-Sa'di'nin esir edilmesine karşı bu hareketin de misilleme yapabileceği endişesi taşıdıkları iddiasıyla başlattıkları ve üç gün süren vahşi saldırılarında şehit olanların sayısı 47'yi, yaralananların sayısı ise 360'ı buldu. Şehit olanların 16'sının, yaralıların da yaklaşık üçte birinin çocuk olduğu bilgisi verildi. 

Hükümet İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre ikamet için kullanılan 9 bina tamamen yıkılırken, 1500 ikamet birimi (daire veya müstakil ev) zarar gördü. Bunlardan 16'sı tamamen yerle bir oldu. 71 tanesi kullaılamaz hale geldi. 1400 tanesi de orta ve yüksek düzeyde kısmen zarar gördü. 

Mısır'ın aracılığıyla 7 Ağustos Pazar gecesi 23.30'dan itibaren ateşkes başlatıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar