SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YI BASTI

Bugün (8 Ağustos Pazartesi) yine onlarca yahudi yerleşimci, işgal polisinin sıkı koruması altında Mağribliler Kapısı tarafından Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 841 Tarih: 08 Ağustos 2022 16:50
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YI BASTI

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, yahudi yerleşimcilerden onlarca kişinin sabah saatlerinden itibaren Mescidi Aksa'ya baskın düzenlediklerini ve Mescidi Aksa'nın sahası içinde provokatif turlar attıklarını, ayinler düzenlediklerini dile getirdi. 

Açıklamada, baskıncılara sözde Tapınak hakkında bilgiler verildiği ve baskıncıların Mescidi Aksa'nın sahası içinde, özellikle de Babu'r-Rahme bölgesinde Talmudi ayinler düzenledikleri ifade edildi. 

İşgalci terör çeteleri dün de sözde tapınağın yıkılmasının yıl dönümü olduğu iddiasıyla Mescidi Aksa'ya geniş çaplı bir baskın düzenlemişlerdi. 

Yahudi cemaatleri ve Tapınak örgütleri sözde tapınağın yıkılış yıl dönümünün ve tarih boyunca Yahudileri bugüne kadar etkileyen felaketlerin anıldığı Tişa BeAv gününde kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrısında bulunmuştu.
 
Bu çağrıyla dün gerçekleştirilen baskınlara 1700 civarında yahudi yerleşimcinin katıldığı belirlendi. 

Mescidi Aksa Cuma ve Cumartesi dışında hemen her gün işgalcilerin provokatif baskınlarına sahne oluyor. İşgalcilerin bütün bu baskınları yönlendirmelerinin ve kolaylaştırmalarının amacı ise Mescidi Aksa'yı bölme planlarını hayata geçirmek için zemini ve şartları oluşturmak.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar