KATİL İSRAİL DÜĞÜN EVİNİ YAS EVİNE ÇEVİRDİ

Gazze'de 62 yaşındaki Filistinli kadın Naame Talebe Ebu Kayide, oğlunun düğününü bir an önce gerçekleştirmek ve onun mutluluğunu paylaşmak için acele ediyordu. Ancak vicdandan ve bütün insani değerlerden soyutlanmış işgalci katiller onun düğün evini, hüzün ve taziye evine dönüştürdüler.  

Görüntülenme: 857 Tarih: 06 Ağustos 2022 19:46
KATİL İSRAİL DÜĞÜN EVİNİ YAS EVİNE ÇEVİRDİ

Aile kaynaklarının Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin saldırıları uzatmaları ve bu yüzden aile efradından birinin zarar görmesi endişesiyle Naame Ebu Kayide, herhangi bir gösteriye kaçmadan sade bir düğün yaparak bir an önce evliliğin gerçekleşmesini sağlamak istiyordu. Kendisi de aylardır bunun için hazırlık içindeydi.

Ebu Kayide düğün elbiselerini giyerek ve geleneksel süslerini takarak çıktı. Damat arabasında damat olan oğlu ile sadece kendisi bulunuyordu. Akrabalarından da, işgal rejiminin Gazze'ye saldırılarının devam etmesi sebebiyle, kimseyi sıkıştırmadan, gösterişe kaçmadan sade bir düğün yapmalarını istemişti. 

Gazze'nin kuzey kesiminde yer alan Beyt Hanun'un bedevi köylerinden birinde oturan damat annesi büyük zorluklardan sonra kendilerini bekleyen gelin evine ulaştı. 

İşi fazla uzatmadan gelini alıp bir an önce dönme düşüncesindeydi ve öyle yaptı. 

Damat annesi Ebu Kayide damat arabasında oğluyla ve yeni geliniyle sohbet ederek evine dönerken, işgalci katillerin attığı füze üzerlerine geldi ve anne hemen oracıkta hayatını kaybetti. Etrafta çocuklardan bazıları da yaralandı. 

Sağlık ekipleri Ebu Kayide'nin parçalanan cesedini Endonezya Hastanesi'ne getirdiler. Böylece oğlunun mutluluğunu yaşamak için giydiği düğün elbisesinin yerine beyaz kefen giymek zorunda kaldı. Oğulları ve akrabaları da tebrik için gelenleri değil annenin şehadeti münasebetiyle taziye için gelenleri karşılamak zorunda kaldılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar