MISIR'DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Mısır Dış İşleri Bakanlığı dün (5 Ağustos Cuma) akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, siyonist işgalcilerin yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için bağlantıları sürdürdüklerini bildirdi.  

Görüntülenme: 973 Tarih: 06 Ağustos 2022 10:53
MISIR'DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Mısır Dış İşleri Bakanlığı açıklamasında, "an itibariyle" Gazze'de durumun kontrol altına alınması, ateşkes sağlanması, canların ve malların korunması için bağlantıların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etmişti. 

Açıklamada yürütülen çalışmalardan ne gibi bir sonuç elde edildiği ve tarafların girişimlere nasıl karşılık verdikleri konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi. 

Mısır Dış İşleri Bakanlığı, işlerin daha da kötüleşmemesi ve operasyonların daha da yaygınlaşmaması için tarafları kendilerine hakim olmaya davet etti. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Mısır İstihbaratı Başkanlığıyla yaptığı görüşmede Gazze'de meydana gelen olaylardan tamamen siyonist işgal rejiminin sorumlu olduğunu dile getirdi. 

İsrail işgal güçleri dün öğleden sonra Gazze Şeridi'ne yönelik olarak başlattıkları insanlık dışı saldırıları bugün ikinci günde de sürdürüyorlar. Buna karşı Filistin direniş hareketleri de işgale karşı koymaya ve işgal hedeflerine yönelik füze saldırıları gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın son verdiği bilgilere göre işgalcilerin saldırılarında başta Kudüs Tugayları komutanı Teysir El-Ca'beri olmak üzere, 1'i 5 yaşında kız çocuk, 1'i 23 yaşında bayan, 11 kişi şehit edildi ve hastanelere 79 yaralı ulaştırıldı. 

Filistin direnişi de dün akşam saatlerinden itibaren işgal güçlerinin saldırılarına karşı, işgal hedeflerine yönelik onlarca füze saldırısı gerçekleştirdi. 

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Askalan şehrinde yer alan Barzilai Hastanesi, bugün sabah 09.35'te yaptığı açıklamada kendilerine 13 yaralı ulaştığını, bunlardan 8'inin yara almış, 5'inin ise panik geçirmiş olduğunu duyurdu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar