SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE 5 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah (31 Temmuz Pazar) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı ve 5 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 997 Tarih: 31 Temmuz 2022 20:44
SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE 5 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal ordusu sözcüsü, Batı Şeria’da gözaltına alınanların işgal güçlerince aranan kişiler olduklarını öne sürdü.
 

İşgal güçleri, Kerem Muhammed Selim ve kardeşi Kusay’ı Kudüs’ün kuzeybatısında yer alan Beyt Dugu köyündeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde ayrıca Kusay Takatıka, İsa Sevabite ve Ammar Sevabite isimli gençleri Beytlahim’in güneyinde yer alan Beyt Feccar beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Öte yandan, Tulkerem’in kuzeyindeki Zeyta beldesinde Filistinli bir işçinin ırkçı ayrım duvarındaki aralıktan geçmeye çalıştığı sırada işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandığı bildirildi.
 

Yerel kaynaklar, 1948’de işgal edilen topraklardaki işyerine gitmeye çalışan işçinin işgal güçlerince yaralandıktan sonra gözaltına alındığını söyledi.
 

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, insanların genelde uykuda oluğu saatlerde gerçekleştirilen baskınlar sırasında evlerde arama yapıyor ve eşyalara zarar veriyor.
 

Bu arada, Filistinli direnişçilerin dün gece El-Halil yakınlarında işgal güçlerine ateş açtığı kaydedildi.
 

İşgal rejimi kaynakları, Filistinli direnişçilerin hızla giden bir araçtan işgal askerlerine ateş açtığını ve olay yerinden uzaklaşmayı başardığını, Beni Naim beldesi yakınlarında da Filistinlilere ait bir aracın işgal askerlerine çarpma girişiminde bulunduğunu ve işgal güçlerinin araca ateş açmasına rağmen şoförün kaçmayı başardığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar