KEFER KADDUM'DA ÇATIŞMA

Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum beldesinde dün (23 Temmuz Cumartesi) işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda biri çocuk beş kişi plastik mermilerle yaralandı ve onlarca kişi işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi. 

Görüntülenme: 912 Tarih: 24 Temmuz 2022 19:06
KEFER KADDUM'DA ÇATIŞMA

Medya kaynakları, işgal güçlerinin beldeye baskın düzenlediğini, haftalık protesto yürüyüşüne katılan Filistinli gençlerin üzerine ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin yürüyüşe sert bir şekilde müdahale etmesi üzerine çıkan çatışmalarda biri 11 yaşında bir çocuk olmak üzere beş kişinin yaralandığını ve çok sayıda kişinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gaz sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.
 

Kefer Kaddum beldesi sakinleri Temmuz 2011’den bu yana her hafta Cuma ve Cumartesi günleri 2003 yılında El-Aksa İntifadası sırasında işgal güçlerince kapatılan caddenin yeniden açılması talebiyle ve Yahudi yerleşimini protesto için yürüyüş düzenliyor.
 

İşgal güçleri tarafından kapatılan caddenin Kefer Kaddum’u civardaki köylere ve beldelere bağladığı, söz konusu caddenin kapatılmasının ardından belde sakinlerinin ulaşımda büyük sıkıntı çekmeye başladığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar