ZİYAD ENNEHALE SİYONİST REJİMİ UYARDI

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale, işgal rejiminin Filistinli esirleri tek kişilik hücrelere kapatması ve onlara yönelik baskı uygulamaları karşısında Filistin direnişine ve halkına onlar hakkında üzerlerine düşen görevleri yerine getirme ve evlatlarına sahip çıkma sorumluluğu yüklediğini hatırlattı.  

Görüntülenme: 693 Tarih: 22 Temmuz 2022 21:08
ZİYAD ENNEHALE SİYONİST REJİMİ UYARDI

Nehhale, yaptığı basın açıklamasında halen açlık grevlerini sürdüren Halil Avavide ile Raid Reyyan isimli esirlerin hayatlarını kaybetmesi durumunda kendilerinin bunu, o esirlerin kasten öldürülmesi sayacaklarını dile getirerek; "Böyle bir şey geçmişte kabul ettiğimiz ilkeler doğrultusunda bize sorumluluklar yükleyecektir." dedi ve böyle bir şeyin işgal rejimini zora sokacağını vurguladı. 

İşgal zindanlarındaki Raid Reyyan ile Halil El-Avavide işgal rejiminin idari tutuklama uygulamasının devam etmesini protesto amacıyla yeniden başlatmış oldukları açlık grevlerini sürdürüyorlar. Bu iki esir, işgal rejiminin idari tutukluluklarına son vereceğini açıklaması üzerine açlık grevlerine ara vermiş ancak işgalcilerin sözlerinde durmaması üzerine yeniden başlamışlardı. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar