GAZZELİ GAZETECİLERDEN BİDEN'E ÇAĞRI

Filistinli gazeteciler bugün (13 Temmuz Çarşamba) ABD Başkanı Joe Biden'ın bölgeye yönelik ziyaretini başlatmasıyla eş zamanlı olarak, işgal güçleri tarafından kasıtlı olarak öldürülen Şirin Ebu Akile hakkında adaletin icra edilmesi ve katil işgalcilerin hesaba çekilmesi talebiyle Gazze'de bir gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 734 Tarih: 13 Temmuz 2022 11:11
GAZZELİ GAZETECİLERDEN BİDEN'E ÇAĞRI

Filistin İletişimciler Kulübü'nün çağrısıyla, siyonist işgal güçlerinin Mayıs 2021'de gerçekleştirdiği saldırıda yıkılan ve basın kurumlarının birçoğunun ofisinin bulunduğu El-Cela gökdeleninin yıkıntıları üzerinde düzenlenen gösteriye katılan gazeteciler Ebu Akile'nin fotoğraflarını ve onun için adaletin icra edilmesini isteyen İngilizce yazıların yazılı olduğu pankartlar taşıdılar. 

Mayıs 2021'de işgalcilerin kasıtlı saldırısına hedef olarak yıkılan El-Cela gökdeleninde başta Şirin Ebu Akile'nin de muhabirliğini yaptığı El-Cezire ve Amerikan Haber Ajansı olmak üzere birçok önemli bölgesel ve uluslararası yayın organının ve haber ajansının ofisi bulunuyordu. 

Filistin İletişimciler Kulübü Müdürü Muhammed Yasin gösteride yaptığı konuşmada Ebu Akile'nin öldürülmesinden sorumlu olan işgalci siyonist güçlerin mutlaka yargılanması ve hak ettikleri cezaların verilmesi gerektiğini hatırlattı. 

Yasin konuşmasında işgal rejiminin basın mensuplarına yönelik saldırılarının ve cinayetlerinin son bulmadığını, bu saldırılarını ve cinayetlerini yıllardan beri sürdürmekte olduğunu vurguladı. 

Yasin konuşmasında ABD'nin işgal rejimi yanlısı tutumundan dolayı gerçeklerin üstünü örtme politikasına son vermesinin zorunlu olduğunu dile getirdi. 

Gösteride konuşma yapan diğer basın mensupları da işgal rejiminin basın mensuplarına ve kurumlarına yönelik olarak işlediği suçlardan dolayı mutlaka hesaba çekilmesi ve cezalandırılması gerektiğini vurguladılar. 

İşgal güçleri el-Cezire kanalı muhabiri Ebu Akile’yi 11 Mayıs'ta Cenin’de işgalcilerle Filistinliler arasında yaşanan çatışmaları takip ederken keskin nişancı ateşiyle katletti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar