MESCİD-İ AKSA YIKILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

 

Görüntülenme: 2006 Tarih: 07 Temmuz 2022 20:21
MESCİD-İ AKSA YIKILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Filistin Enformasyon Merkezi'nin sorularına cevap veren, Kudüs ve Mescidi Aksa konusunda uzman Abdullah Maruf, işgal rejiminin sürdürdüğü kazı çalışmaları ve bazı kısımlarda restorasyon çalışmalarına engel olması sebebiyle Mescidi Aksa'nın bazı kısımlarının ve duvarlarının ciddi yıkılma tehlikeleriyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Mescidi Aksa'da son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında kendisiyle özel röportaj gerçekleştirdiği Abdullah Maruf, son dönemde Mescidi Aksa'nın bazı duvarlarından taşlar düşmesinin ve çatlamalar görülmesinin bunun bir kaynağının, sebebinin bulunduğuna delalet ettiğini hatırlattı. 

Maruf geçtiğimiz Ramazan ayında İslami Müze civarında, Mescidi Aksa'nın güneybatı kesimindeki Mağribliler Kapısı civarında taşlar düştüğünün görüldüğünü ancak basın yayın organlarının bu olayın üzerine çok fazla gitmediğini belirtti. 

Maruf, Mescidi Aksa üzerindeki yahudileştirme faaliyetleri karşısında suskun kalınmasının çok tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini, işgal rejiminin bu konudaki projelerini bir emri vaki haline getirerek kabul ettirmek için sinsi bir çalışma içinde olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Abdullah Maruf ile yaptığı röportajın tamamı Arapça bölümünde orijinal metniyle yayınlandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar