SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (3 Temmuz Pazar) işgal güçlerinin yoğun önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 885 Tarih: 03 Temmuz 2022 08:38
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaştıkları ve ayin yaptıkları bildirildi.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmeyi hedefleyen işgal yönetimi, söz konusu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

İşgal güçlerinin himayesinde gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.
 

İşgal güçlerinin Doğu Kudüs’ü işgal ettiği 1967 yılından bu yana El-Mağaribe Kapısı işgal güçleri tarafından açılıp kapatılıyor ve işgalciler Mescid-i Aksa’ya baskın için söz konusu kapıyı kullanıyor.
 

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde baskın düzenliyor.
 

Mescid-i Aksa cemaatine, görevlilerine ve murabıtlarına baskı uygulayan işgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya rahatlıkla baskın düzenleyebilmeleri için gerekli her türlü önlemi alıyor.
 

Bu arada, Filistinli aktivistler de Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koymak ve işgalcilerin Yahudileştirme planlarını boşa çıkarmak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrıları yapıyor.
 

Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlar hakkındaki raporlara göre bu yılın ilk altı ayında düzenlenen baskınlara yaklaşık 27 bin Yahudi yerleşimci katıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar