SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'ÜN SİLVAN BELDESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (3 Temmuz Pazar) Mescid-i Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan beldesine baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1021 Tarih: 03 Temmuz 2022 15:34
SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'ÜN SİLVAN BELDESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, Kudüs’teki işgal belediyesi ekiplerinin işgal polisi eşliğinde Silvan beldesi Kerem eş-Şeyh Mahallesi’ne baskın düzenlediğini ve mahallenin caddelerine dağıldığını bildirdi.
 

İşgal yönetimi, Silvan beldesinde yaşayan yaklaşık 7 bin Filistinliyi zorla göç ettirerek yerlerine Yahudi yerleşimcileri yerleştirmeye çalışıyor.
 

Kudüs’ün Silvan beldesi 5 bin 640 dönümden oluşuyor ve 12 mahallenin yer aldığı beldede 58 bin 500 civarında Filistinli yaşıyor.
 

Silvan beldesinde ayrıca 78 Yahudi mahallesi bulunuyor ve söz konusu mahallelerde yaklaşık 28 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor.
 

Öte yandan, İsrail İçişleri Bakanlığı Batı Şeria’da 29 gayri meşru Yahudi yerleşim alanı olduğunu itiraf etti.
 

İşgal rejimi medyası, İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked’in göreve geldikten sonra bir yıl içinde yaptığı bu itirafın amacının Yahudi yerleşimcilerin gönlünü kazanmayı hedeflediğini belirtti.
 

Konuyla ilgili yayınlanan haberde, İsrail İçişleri Bakanlığı’nın her yıl 200 yerleşke için 3,3 milyar şikel (yaklaşık 970 milyon dolar) tahsis ettiği ve Shaked’in itirafının söz konusu gayri meşru yerleşim alanlarının diğer bakanlıkların bütçelerinden de pay almalarının önünü açtığı kaydedildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar