ZİYAD ENNEHALE'DEN İŞBİRLİKÇİ ARAP ÜLKELERİNE SERT ELEŞTİRİ

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Siyonist rejimin Filistin milletine karşı işlediği suçlara atıfta bulunarak, direnişin "katil Siyonistlerin" hayalleri yıkılana kadar devam edeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 806 Tarih: 02 Temmuz 2022 18:01
ZİYAD ENNEHALE'DEN İŞBİRLİKÇİ ARAP ÜLKELERİNE SERT ELEŞTİRİ

Siyonist rejim askerlerinin özellikle Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırıları son aylarda artan bir şekilde devam ediyor.

Yetmiş yılı aşkın süredir mazlum Filistin halkının hakları Siyonist işgal rejiminin çizmeleri altında ezilmekte ve bu sahte rejimin yetkilileri uluslararası kuruluşların sessizliği nedeniyle her geçen gün daha da küstahlaşarak cinayetlerini sürdürüyor.

Tasnim haber ajansının bildirdiğine göre, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale, şehit Ebu Semhedane'yi anma töreninde  yaptığı konuşmada, Filistin milletinin boş vaatler karşısında haklarından asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Nahale açıklamasının devamında Filistin milleti ve direnişinin, düşmanın kendi tarihine ve ülkesine geçmesi için bir köprü olmayı asla kabul etmeyeceğini, bu nedenle günümüz mücahitlerinin Filistin ve Kudüs için savaşarak hayatlarını feda ettiklerini belirtti.

Filistin İslami Cihad hareketi genel sekreteri Nahale, teslimiyetçi Arap yetkililerin, işgalciler ve ABD ile devam eden suç ortaklığına işaret ederek, "Filistin halkı direnişini sürdürürken, acaba Arap liderler, düşmanı sıcak karşılamak zorunda mıdırlar?"ifadesini kullandı.

Dört Arap ülkesi olan BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas, 2020'de Siyonist rejimle ilişkilerini ABD'nin baskı ve arabuluculuğuyla ve Siyonist rejimin Filistinlilere karşı işlediği suçlara aldırmadan normalleştirdi. Bu eylem Arap ve İslam ülkelerinde bir muhalefet dalgasıyla karşılandı.

parstoday

Yorumlar