NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Nacih Bukeyrat işgal rejiminin yahudileştirme amaçlı kazı çalışmalarının Mescidi Aksa'nın güneybatı kısmındaki simgelerini ve tarihi görünümünü değiştirebileceği uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 856 Tarih: 28 Haziran 2022 18:23
NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bukeyrat, işgal rejiminin Aksa'nın çevresinde kazılar yaptığını söylediğini ancak kazı yapılan alanların Mescidi Aksa'ya ait alanlar olduğunu hatırlattı. 

Bukeyrat bu arada işgal rejiminin kazı yaptığı bölgelerde tarihi eserlerin bulunduğuna ve buraların vakıf arazisi olduğuna dolayısıyla işgal rejiminin burada herhangi bir yetkisinin bulunamayacağına dikkat çekti.

Bukeyrat işgal rejiminin Aksa civarındaki arazilerin mülkiyetiyle ilgili çarpıtmalarının ve saptırmalarının geçersiz, Cenevre Anlaşması'na ve BM Güvenlik Kurulu'ndan çıkan kararlara aykırı olduğunu ifade etti. 

Bukeyrat, Kudüs topraklarının ve Eski Şehir kısmının Filistin topraklarından ayrılması mümkün olmayan bir parça olduğunu vurguladı. 

İşgal rejiminin Mescidi Aksa'nın, batı, güney ve doğu yönlerinden kazıların 1967'den beri devam ettiğini ve bugüne kadar sürdüğünü belirtti. 

Bugün kazıların Emevi Sarayları'nın temellerine ulaşacak kadar genişlediğini ve Mescidi Aksa'nın çevresi açısından ciddi tehlikeler oluşturmaya başladığını ifade etti. 

İşgal rejimi son günlerde özellikle, Mescidi Aksa'nın güney surunun hizasında bulunan Emevi Sarayları'nın altında kazılar yapıyor. Bu kazıların Mescidi Aksa'nın bazı kısımlarında çatlaklara ve taş düşmesine neden olduğu duyurulmuştu. İşgal rejimi kazı yapılan bölgede Filistin kurumlarının herhangi bir restorasyon çalışması yapmasına izin vermiyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar