İŞGALCİ İSRAİL MESCİD-İ AKSA ÜZERİNDE SİNSİ PLANLARINI DEVREYE SOKTU

İsrail işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın ve çevresindeki tarihi binaların altında yaptığı kazılar tehlikeli birtakım çatlaklara, duvarlarda kaymalara, taşların düşmesine ve benzeri gelişmelere neden oluyor. İşgal rejiminin bütün bu tehlikelere sebep olan kazılara devam etmekteki amacının ortaya çıkan yeni durumları bir emrivaki olarak kabul ettirmek olduğuna dikkat çekilerek, işgal rejiminin Mescidi Aksa için tehlike arz eden kazılara derhal son vermesi için baskı yapılması istendi.  

Görüntülenme: 1025 Tarih: 27 Haziran 2022 19:19
İŞGALCİ İSRAİL MESCİD-İ AKSA ÜZERİNDE SİNSİ PLANLARINI DEVREYE SOKTU

Yahudileştirmeye Karşı Kudüs Heyeti Başkanı Nasır El-Hedmi, Filistin tarafının İsrail işgal rejiminin sömürgeci planlarına karşı bir stratejik planının mutlaka olması ve halk mücadelesinin etkin bir şekilde devreye sokulması gerektiğini vurguladı. 

El-Hedmi, siyonist işgal rejiminin Filistin'de yahudilere ait tarihi eserler bulunduğu iddiasını, başta Mescidi Aksa olmak üzere muhtelif kutsal mekanlar ve tarihi eserler açısından tehlike oluşturan çalışmaları sürdürmede gerekçe olarak kullandığını hatırlatarak, işgal rejiminin iddiasının geçersizliğinin ve bu iddianın mevcut tarihi ve kültürel mirası tehlikeye sokacak çalışmaların sürdürülmesi için gerekçe oluşturamayacağının ortaya konması gerektiğini vurguladı. 

İşgal rejimi son günlerde özellikle, Mescidi Aksa'nın güney surunun hizasında bulunan Emevi Sarayları'nın altında kazılar yapıyor. 

Nasır El-Hedmi, işgal rejiminin Mescidi Aksa üzerindeki hakimiyetini kaybetmeye başladığını o yüzden söz konusu kazıları artırarak bu savaşını hızlandırmaya çalıştığını dile getirdi.

Bu arada Mescidi Aksa Müdürü Ömer El-Kisvani de Mescidi Aksa'nın bitişiğindeki Emevi Sarayları bölgesinde yeni kazı çalışmaları tespit ettiklerini dile getirdi.  

İşgal rejimi söz konusu kazıların yapıldığı bölgede Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin restorasyon ve tamir çalışması yapmasına engel oluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar