NASIR EL HEDMİ'DEN ŞEYH İKRİME SABRİ'YE DESTEK

 

Görüntülenme: 821 Tarih: 26 Haziran 2022 21:57
NASIR EL HEDMİ'DEN ŞEYH İKRİME SABRİ'YE DESTEK

Yahudileştirme Karşıtı Kudüs Heyeti Başkanı Nasır el-Hedmi, “Minberin Emini” lakaplı Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri’nin Kudüs’ü temsil eden milli ve İslami bir şahsiyet olduğunu, Oslo Anlaşması taraftarlarının politikalarını deşifre ettiği için karanlık kişilerin saldırısına uğradığını söyledi.
 

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan el-Hedmi, cesaretli açıklamaları ile Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs’ü savunmasının Kudüslülerin ve Filistinlilerin Şeyh İkrime Sabri’ye sevgisini artırdığını ifade etti.
 

Sadece Kudüs’ün değil tüm Filistin’in önde gelen şahsiyetlerinden biri sayılan Şeyh İkrime Sabri’nin Kudüs kentini ve Filistin halkını temsil ettiğini belirten el-Hedmi, Cuma hutbesinde Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinden Eriha Cezaevi’nde tutulan öğrencileri kayıtsız şartsız serbest bırakılmasını isteyen Sabri’nin açıklamalarına övgüde bulundu.
 

Kudüs konusunda uzman olan el-Hedbi, Şeyh İkrime Sabri’nin Cuma hutbesinde kanayan bir yaraya parmak bastığını, fitne ve fesat isteyenlerin ise bundan hoşlanmadıklarını kaydetti.
 

Şeyh İkrime Sabri’yi hedef alan saldırıyı reddettiklerini bildiren el-Hedmi, ona yapılan saldırının Kudüs’e ve sabitelerine yapılmış olduğunu dile getirdi.
 

El-Hedmi, Şeyh İkrime Sabri’ye saldıranların Filistin halkını ve Kudüs’ü temsil etmediklerini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar